Na čo možno hypotéku využiť?

03.03.2011 11:58

Hypotéku možno využiť nielen na nákup nehnuteľnosti (byt, pozemok, rodinný dom, výstavba rodinného domu) ale aj na rekonštrukciu vášho bytu či domu alebo jeho častí. Obvyklé sú rekonštrukcie umakartových jadier a kuchyňou.

Na trhu s hypotekárnymi úvermi existuje veľké množstvo bankových i nebankových spoločností, ktorý tento typ úveru poskytujú. Na výber tak je z širokej ponuky a preto je veľmi dôležité porovnanie jednotlivých produktov, než sa rozhodnete pre niektorú konkrétnu. Existujú webové stránky, ktoré vám umožní porovnať všetky ponúkané hypotekárne úvery alebo môžete využiť služby hypotekárnych poradcov.

Hypotéku si teda môžete vybaviť sami osobne na pobočke banky, ktorej produkt si vyberiete. Alebo si ju zriadite prostredníctvom hypotekárneho poradcu, ktorý vám pomôže vybrať nielen vhodný hypotekárny úver, ale aj všetko okolo vybaví, až do úplného vybavenia. Niektorí hypotekárny poradcovia ponúka aj následné služby, ako je najmä poradenstvo (prerušenie splácania hypotéky, atď). Hypotéka má svoje výhody. Celková finančná čiastka je rozložená do mesačný splátok na dobu dlhú až 40 rokov. Získate daňové úľavy a navyše môžete získať aj štátnu pomoc. Výhody vlastného bývania určite nie je treba komentovať.